Bemutatkozás
A múzeum korszerű módon mutatja be hazánk legnagyobb tavának, a Balatonnak élővilágát, amelyhez párosul a kulturált pihenés, az ismeretszerzés, valamint a szabadidő minőségi eltöltése. Olyan kulturális élményt szeretnénk nyújtani az ide érkező turisták számára, amely megfelel a változó társadalmi igényeknek, interaktív felület segítségével a látogató aktív részese lehet a kiállításnak, a múzeumot kiszolgáló egyéb szolgáltatások pedig hozzájárulnak a tartalmas és változatos időtöltéshez.

A látogatók a 21. századi technikai eszközök segítségével tudják a tárlatot végignézni: a kihelyezett QR-kódok által az állandó kiállítás egyes tárgyaihoz kiegészítő információkat, érdekességeket érhetnek el a vendégek, melynek köszönhetően a kiállítás és a gyűjtemény többszintű, mélyebb megismerésére nyílik lehetőség – úgy, hogy a látogató maga dönti el, miről szeretne többet megtudni.

A múzeum épületének közvetlen szomszédságában egy 500 m2 vízfelületű tó került kialakításra. A tóban különféle Balatonban őshonos és halászati szempontból jelentős halfajok élnek, melyek etetése, gondozása interaktív jellegű, a látogatók bevonásával történik.