Szolgáltatások

Tanösvény

Az épületek mellett létrejön egy tanösvény, ami elsősorban a gyerekeknek készül. A Balaton növény- és állatvilágát ismerhetik meg az idelátogatók a tájékoztató táblák segítségével játékos formában. Az útvonal mentén a kicsiknek játszótéri eszközöket helyezünk el, melyek formáikban illeszkednek a Balatoni Halászati Múzeum témájához (pl. halászháló mászóka, halacska alakú hinták). A tanösvényen ügyességi és elméleti feladatok várják a gyerekeket.

Interaktív játékok és játszótér

Az épületek mellett „Balatoni kecskekörmök legendája” tematikus játszókert várja a gyerekeket, hintával, lengőhálóval, mérleghintával és más játékokkal.

  • Kösd össze a párjával!: a kiállítás anyagára épített párosító feladat (pl. melyik hal mit eszik)
  • foglalkoztató füzet: feladatai között - életkori sajátosságokra ügyelve - szerepel pl. rejtvény, szókirakó, „akasztófa” játék,
  • halászháló dobás
  • játékhorgászat


Balatoni hajókirándulás

A Balaton-parton a vízminőség és a természetvédelem szempontjából egyaránt fontos vízparti nád, sás és gyepterületek egy jelentős része napjainkra eltűnt. A még meglévő, mozaikszerűen elhelyezkedő természetes vegetációjú területek felértékelődtek. A Balatonedericsen megmaradt nádast, a növényzetét, élővilágát vizsgálhatják testközelből a látogatók 1 db 12 személyes elektromos kishajóval. Lehetőségük nyílik továbbá arra is, hogy együtt várják a kapást profi horgászokkal, akik bemutatják a felszerelésüket, praktikáikat.

A balatoni hajókirándulást választó múzeumi látogatókat az Alapítvány kisbuszával szállítjuk le a partra, mivel a megvalósítás helyszíne nem közvetlenül a Balaton mellett fekszik.