Szolgáltatások

Játszótér

Az épületek mellett a gyermekkel érkező számára építettünk egy játszóteret is. Itt olyan eszközöket helyezünk el, melyek formáikban illeszkednek a Balatoni Halászati Múzeum témájához. Ez a „Balatoni kecskekörmök legendája” tematikus játszótér, mely izgalmas eszközökkel várja a gyerekeket, pl. halacska-hintával, halász-lengőhálóval, mérleghintával és más játékokkal.
Főszezonban, (pl. táborok számára) egyéb szervezett gyerekprogramjaink is elérhetőek:

  • kösd össze a párjával: a kiállítás anyagára épített párosító feladat (pl. melyik hal mivel táplálkozik)
  • játékos rejtvények: a feladatok között – életkori sajátosságokra ügyelve – szerepel pl.  szókirakó, „akasztófa” játék, stb.
  • halászháló dobás
  • játékhorgászat
  • stb.

Balatoni hajókirándulás

A Balaton partjáról a vízminőség és a természetvédelem szempontjából egyaránt fontos vízparti nád, sás és gyepterületek egy jelentős része napjainkra eltűnt. A még meglévő, mozaikszerűen elhelyezkedő természetes vegetációjú területek felértékelődtek. Az így megmaradt nádast, annak növényzetét, élővilágát vizsgálhatják testközelből a látogatók, az 1 db 12 személyes elektromos kishajónk segítségével. Lehetőségük nyílik továbbá arra is, hogy együtt várják a kapást profi horgászokkal, akik bemutatják a felszerelésüket, praktikáikat.

A balatoni hajókirándulást választó múzeumi látogatókat igény szerint kisbusszal szállítjuk le az elektromos kishajónkhoz, mivel a megvalósítás helyszíne nem közvetlenül a kikötő mellett fekszik.

Natura 2000 - Bringatanya by VNATURA